Αφιέρωμα στον εικαστικό Νίκο Κ. Έξαρχο

Αφιερώματα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πραγματοποίησε σπουδές στην Ζωγραφική – Γλυπτική και Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (χρονολογία κτήσης πτυχίου Ζωγραφικής 1996 και Γλυπτικής 2015). Είναι υπότροφος του Ι.Κ.Υ. στην Βασιλική Ακαδημία Τεχνών της Χάγης (1995). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Το έργο του έχει διακριθεί σε τοπικούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς («HEINEKEN ART » 1996, 1o Βραβείο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ για τη φιλοτέχνηση εικαστικής δημιουργίας σε δημόσιο χώρο με θέμα «Κατασκευή για την αλλαγή της Χιλιετίας» 1999, «BEETLE ART» της KOSMOCAR 1999 κ.α.). Έχει διδάξει στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα, στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών του ΑΝΤΕΝΝΑ (τμήμα Ενδυματολογίας και Μόδας), σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. και από το 2004 διδάσκει Εικαστικά Μαθήματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις, επιμορφώσεις και βιωματικά εργαστήρια σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια αναφορικά με την παιδαγωγική αξία των εικαστικών τεχνών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παράλληλα συντονίζει εργαστήρια εικαστικών κατασκευών και παιχνιδιών στα πλαίσια  Πολιτιστικών  Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Ασχολείται με τη μελέτη, συλλογή και καταγραφή του ελληνικού παιχνιδιού από το 1991.

• Παρουσίαση δειγματικής εργασίας με την δουλειά και το έργο των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο της Άνοιξης, όπου υπηρετεί ως εκπαιδευτικός εικαστικών μαθημάτων.

• Παρουσίαση μέρους της συλλογής που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου στην έκθεση με θέμα «Το παλιό ελληνικό παιχνίδι».

• Εκπροσώπησε το ελληνικό παιχνίδι τα Χριστούγεννα του 2013, λαμβάνοντας μέρος στην ομαδική έκθεση του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Το παιδί και το παιχνίδι στην ζωή και την Τέχνη».

• Μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση που διεξήχθη στο Υπουργείο Παιδείας την χρονική περίοδο από 15 – 1 – 2013 έως και 15 – 5 – 2013, με θέμα «Σχολείο Τέχνης» όπου παρουσίασε εικαστικό έργο (σε σύνολο 100 εικαστικών έργων) με θέμα το ελληνικό θέατρο σκιών.

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us
Hide Buttons