ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός-Καλλιτεχνικός και Κοινωνικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΛΙΔΗ» σε υλοποίηση των σκοπών του, με την πίστη ότι τα δημιουργήματα της Τέχνης και εν γένει του Πολιτισμού, αποτελούν προσφορά στη γνώση και τον προβληματισμό, προς όφελος των Κοινωνιών και αφορούν ως δικαίωμα όλους τους Πολίτες, οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων – εκθέσεων Λαϊκής Τέχνης (ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ) με τίτλο «Οι Δρόμοι της κλωστής στου Κόσμου τα γυρίσματα» σε Δήμους της Ελλάδας, ξεκινώντας κατά σειρά από Δήμους της Αττικής.
Η πρώτη Εκδήλωση – Έκθεση της σειράς, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ» στον Δήμο Π. Φαλήρου, στις 30,31 Μαρτίου και 01 Απριλίου 2018.
Στις 30/03 ώρα 6:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με χαιρετισμό από τον Δήμαρχο του Δήμου Π. Φαλήρου, κο Διονύση Χατζηδάκη, ομιλία από την τέως διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών, κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη με θέμα «Ο λαϊκός πολιτισμός πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη δημιουργία», χαιρετισμό από τον Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας, κο Ευάγγελο Καραμανέ. Εν συνεχεία η εκδήλωση – έκθεση θα διανθιστεί με Παραδοσιακούς χορούς από το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ και ζωντανή μουσική με τον τραγουδοποιό κο Χάρη Παπασιδέρη. Στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μικρή δεξίωση.
Στις 31/03 ώρα 6:00, θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας για το έτος 2018 και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό & Πολιτιστικό Εργαστήρι ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ.
Στις 01/04 ώρα 6:00, θα γίνει ομιλία από την Γραμματέα της Ελλ. Κοινωνιολογικής Εταιρίας (ΕΚΕ), κα Λάουρα Αλιπράντη-Μαράτου με θέμα «Το εργόχειρο χθες και σήμερα» και βράβευση των εκθετών με των έργων τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι χειροτέχνες: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΤΤΑ – ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΑΚΗ – ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ
Παρουσιάζει η σύμβουλος επικοινωνίας κα Ράνια Κουρούση Εγκαίνια έκθεσης: 30/03/2018, 6:00 – 10:00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 30,31/03/2018 ως 01/04/201 Είσοδος: Ελεύθερη
Βασικός Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ

Για περαιτέρω λεπτομέρειες – διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα του συλλόγου 213 0904032 και 6906 915 959

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ευγενικούς χορηγούς μας.

Συμμετέχουν οι χειροτέχνες:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΤΤΑ – ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΑΚΗ – ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

 ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ

( ΑΦΙΣΑ & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  )

SPOT  Έκθεση Λαϊκής Τέχνης (ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ) 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ) «Οι Δρόμοι της κλωστής στου Κόσμου τα γυρίσματα» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (30-31 Μαρτίου & 01 Απριλίου 2018)

                                               

  

 

 

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest
Contact us
Hide Buttons